Penseelstreken Van Gogh komen tot leven tijdens voorstelling Nederlands Kamerkoor

nieuws
Foto: Melle Meivogel

Een audiovisueel spektakel, waarin kunstwerken van Van Gogh en Klimt tot leven komen op muziek. Zo noemt SPOT Groningen de voorstelling ‘Van Gogh in Me’, die op maandag 28 november wordt opgevoerd door het Nederlands Kamerkoor in SPOT Groningen.

Het Nederlands Kamerkoor werkte de afgelopen drie jaar samen met kunststudio Fuseworks uit Italië. Deze studio analyseerde de schildermethodiek en het kleurgebruik van Van Gogh en zijn Duitse tijdgenoot Gustav Klimt. Via een bepaald algoritme wist de Italiaanse studio de penseelstreken van de twee schilders tot leven te brengen. De muziek en de emoties van zowel het publiek als de zangers worden tijdens de voorstelling geregistreerd en direct omgezet in beeld. De muziek tijdens de voorstelling is van Saint-Saëns, Debussy, Satie, Alma en Gustav Mahler, Richard Strauss en Schönberg.

Bezoekers kunnen de voorstelling meemaken op 28 november vanaf 20.15 uur. Kaarten zijn hier te koop.