100.000 handtekeningen tegen rente op studieschuld overhandigd aan Eerste Kamer

nieuws
Foto: ingezonden

Landelijke en lokale studentenbonden en vakbond FNV overhandigen dinsdag een petitie aan de Eerste Kamercommissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, waarmee wordt opgeroepen om de rente op studieschulden te bevriezen. 

In totaal tekenden meer dan 100.000 studenten uit heel Nederland de petitie, opgezet in het kader van de #NietMijnSchuld-campagne. Met het pressiemiddel willen de organisaties achter de petitie ervoor zorgen dat de Eerste Kamer de motie van PvdD-senator Niko Koffeman aanneemt en haar steun uitspreekt voor het bevriezen van de rente op studieschulden. Volgens de organisaties wordt de minimale compensatie voor studenten onder het leenstelsel teniet gedaan, omdat de rente op deze lening gewoon blijft stijgen.

In Groningen was met name de Groninger Studentenbond de grote aanjager voor actie tegen de rente op studieschulden. Voorzitter Annemarie Herbschleb hoopt dan ook dat de Senatoren achter de petitie en de motie gaan staan: “Dit is de uitgelezen kans voor de overheid om ons te bewijzen dat ze de pechgeneratie niet zijn vergeten en onze problemen serieus nemen.”