Zwembaden Stad kampen nog steeds met personeeltekort; Kardinge snijdt in recreatief zwemmen

nieuws
Zwembad Kardinge

Sport050 heeft nog steeds moeite met de invulling van haar personele bezetting. Naast groepslessen in de avonden snijdt het zwembad in Sportcentrum Kardinge daarom vanaf volgende week ook in het recreatieve zwemmen.

Kardinge houdt het recreatiebad voorlopig gesloten van maandag tot en met woensdag. Recreatief zwemmen is nog wel mogelijk op donderdag- en vrijdagmorgen en in het weekend op de normale tijden.  Ook vallen enkele groepslessen uit in de avonduren.

De zwembaden in Groningen kampen al enkele jaren met een tekort aan personeel. Snijden in de programmering van Kardinge is volgens Sport050 dan ook de enige oplossing: “We hebben gekeken naar de activiteiten waar het minst aantal klanten last van hebben. Dit is nu eerst recreatief zwemmen in het recreatiebad, naast de groepslessen in de avonden.”

De personeelstekorten hebben nu met name betrekking op de zwembaden in Kardinge, De Parrel en het Helperzwembad. Voorlopig vallen er alleen activiteiten uit in Kardinge, maar uitval in andere zwembaden wordt niet uitgesloten.