Zesde editie Groninger Museumnacht enorm succes:

nieuws
Foto: Siese Veenstra

Ruim 3500 cultuurliefhebbers bezochten afgelopen zaterdag de tentoonstellingen, optredens en andere activiteiten rond de Groninger Museumnacht.

Bij de zeven locaties in Groningen (Groninger Museum, GRID Grafisch Museum, Storyworld en Forum Groningen, Museum aan de A, het Universiteitsmuseum, Akerk en Synagoge Groningen) bleven de deuren tot 01.00 uur ’s nachts open. Speciaal voor de zesde Groninger Museumnacht pakten de zeven musea flink uit met vijftien tentoonstellingen en meer dan 70 acts.

Vanaf 19.00 uur kwamen ruim 3500 mensen op het uitgebreide programma met muziek, workshops, lezingen, dans, poëzie en andere performances af. Door de programmering en nachtelijke sfeer trokken veel nieuwe bezoekers naar de musea. “Volgend jaar komt er zeker weer een vervolg met een zevende editie”, laat de organisatie weten. “De datum wordt binnenkort bekend gemaakt.”