Word ‘Junior Energiecoach’ met Varkentje Rund en bespaar energie

nieuws

Gezinnen met kinderen tussen de 7 en 12 jaar kunnen meedoen aan het spel Junior Energiecoach. Via uitdagingen, puzzels, experimenten en winacties ontdekken gezinnen waar ze energie kunnen besparen.

TV-held Varkentje Rund gaat vijf weken lang als Junior Energiecoach met de gezinnen op ontdekkingsreis. Elke week is er een nieuw filmpje met nieuwe uitdagingen. Zo worden de kinderen op den duur echte Junior Energiecoaches.

“Met Junior Energiecoach leren kinderen op een leuke manier veel over energie en energieverbruik van apparaten,” zegt wethouder Energie Philip Broeksma. “Het is belangrijk dat kinderen zich daar bewust van worden, helemaal nu de meeste huishoudens geconfronteerd worden met stijgende energiekosten.” Ze leren bijvoorbeeld dat je lampen niet onnodig moet laten branden, dat de verwarming wel wat lager kan en dat je korter kunt douchen.

Deelname is voor gezinnen gratis. Inschrijven kan tot 2 oktober. Het spel start op 7 oktober. Meer informatie en aanmelden kan op  http://www.juniorenergiecoach.nl