“Woensdag veel bewolking maar ook opklaringen, in het weekend wisselvallig”

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Na een aantal dagen met regen gaat de rest van de week wat droger verlopen. Wel blijft het volgens OOG-weerman Johan Kamphuis fris voor de tijd van het jaar.

“Woensdag is er veel bewolking maar klaart het ook zo nu en dan op”, vertelt Kamphuis. “In de ochtend is het droog en in de middaguren neemt de kans op een verspreide bui toe. Het wordt 13 graden bij een zwakke of matige wind uit het westen tot noordwesten, windkracht 1 of 2. In de nacht van woensdag op donderdag is het koud met minima rond de 4 of 5 graden, maar lokaal kan het nog wat kouder worden. Er is kans op mist en grondvorst. Op donderdag is er in de ochtend nog altijd die mistkans. Verder is er veel bewolking en kan er af en toe wat, lichte, regen vallen. Het is waterkoud bij 13 graden.”

“Op vrijdag blijft het overwegend of helemaal droog. Er is veel bewolking maar toch breekt de zon ook zo nu en dan door. Het wordt 15 graden. In de nacht van vrijdag op zaterdag valt er flink wat regen. Het weekend geeft zowel op zaterdag als zondag een wisselend weerbeeld. Droge perioden worden afgewisseld door enkele buien en het wordt ’s middags een graad of 15. Na het weekend wordt het geleidelijk aan stabieler en verdwijnen de buien. Aan de temperatuur verandert weinig.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.