Wist wethouder Jongman meer over mogelijke verkoop TopsportZorgCentrum?

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Diverse oppositiepartijen in de Groninger gemeenteraad twijfelen aan een uitspraak van wethouder Inge Jongman over de mogelijke verkoop van het TopsportZorgCentrum aan FC Groningen. Zij willen woensdagavond duidelijkheid van haar.

De twijfels zijn ontstaan nadat de gemeenteraad inzicht heeft gekregen in het contact tussen de gemeente en de FC over het Topsportzorgcentrum. Daaruit zou iets iets anders blijken dan de wethouder deed voorkomen. Jongman verklaarde op 6 juli aan de gemeenteraad dat de voetbalclub zich niet heeft gemeld. De FC liet echter op 15 juni al in het openbaar weten dat ze wil overgaan tot een volledige aankoop van het TopsportZorgCentrum. Dat is nu nog voor het grootste gedeelte in handen van de gemeente, op één verdieping na. In het centrum kunnen ook leden van andere sportclubs terecht om te trainen en voor medische zorg.

Volgens de oppositiepartijen valt uit een tijdlijn van de gemeente op te maken dat deze al op 31 mei op de hoogte was van de wens van de FC om het pand aan te kopen. Er was op 28 juni nogmaals een gesprek over de aankoop, waarbij de FC Groningen, de gemeente en Euroborg N.V. aanwezig waren. Deze laatste is de eigenaar van het pand, maar de gemeente is de enige aandeelhouder van Euroborg N.V..

Het CDA, de VVD en Stadspartij 100% voor Groningen willen duidelijkheid van Jongman. Fractievoorzitter Amrut Sijbolts (Stadspartij 100% voor Groningen) zegt bij RTV Noord: ‘Er is tijdens de raadsvergadering aan de wethouder gevraagd of ze op de hoogte was. Ze zei dat ze van niks wist, maar wij twijfelen na het zien van de tijdlijn of dat wel zo solide is. We lezen namelijk dat ze op 31 mei al was geïnformeerd