Wind Design & Build gaat nieuwe gymzaal De Meet in Haren bouwen

nieuws
Impressie gymzaal (Wind Design & Build)

Het bedrijf Wind Design & Build uit Drachten gaat de nieuwe gymzaal De Meet in Haren bouwen. Dat heeft de gemeente woensdag bekendgemaakt.

In november 2020 is de gymzaal afgebrand. De zaal werd overdag gebruikt door drie basisscholen, en in de avonden verhuurd door Sport050. De beoordelingscommissie van de gemeente heeft Wind Design & Build beoordeeld als meest geschikte partij voor de nieuwbouw.

De nieuwe gymzaal wordt energieneutraal en grotendeels demontabel gerealiseerd. De gevel wordt voorzien van gerecyclede geknipte betontegels en de vloer- en wandtegels en sportvloer zijn in hun geheel recyclebaar. De gymzaal krijgt ook nestkasten voor diverse vogelsoorten, een spouw voor vleermuizen en een sedumgroen dak.

“De gymzaal wordt grotendeels teruggebouwd op de voormalige plek van de afgebrande gymzaal,” zegt wethouder Onderwijs Carine Bloemhoff. “Zo kunnen de betreffende scholen binnen een straal van één kilometer beschikken over een gymzaal.”

De komende periode worden de omwonenden geïnformeerd over de herbouw. Dan wordt ook gesproken over de herinrichting van het terrein bij de Mellenshorst. Als alles conform planning verloopt wordt de nieuwe gymzaal in het derde kwartaal van volgend jaar opgeleverd.