Wijkbewoners in de schoolbanken met WijkGilde Oude Wijken

nieuws

Het WijkGilde Oude Wijken gaat volgende week van start. Dit werkleertraject is bedoeld voor volwassenen uit De Hoogte die nog geen diploma of betaald werk hebben.

Volgende week is de eerste schooldag. Via het wijkgilde kunnen deze mensen in hun eigen buurt, op een laagdrempelige manier, werkervaring opdoen en een diploma halen. Het laagdrempelige zit hem vooral in de wijkgerichte aanpak. Docenten van het Noorderpoort komen lesgeven in het Wijkcentrum Bij Van Houten.

De veertien deelnemers doen onder meer werkervaring op bij het Odensehuis, Sportcentrum Noord, het GroenHuis, het Oude Politiebureau en bij het Wijkcentrum zelf. Op de eerste lesdag, maandag 12 september, komt wethouder Carine Bloemhoff langs om de wijkbewoners succes te wensen.