Wethouder vindt dat nieuw pontje Drentsche Diep voor iedereen toegankelijk moet zijn

nieuws
Foto: ChristenUnie Groningen

Het nieuwe pontje over het Drentsche Diep moet in de toekomst voor iedereen toegankelijk zijn. Dat heeft wethouder Phillip Broeksma (GroenLinks) van Verkeer woensdag laten weten.

Broeksma reageerde daarmee op vragen van raadslid Sten Wennink van de ChristenUnie: “Mensen die nu een rondje Zuidlaardermeer willen fietsen die kunnen dat rondje niet maken als zij met een beperking te maken hebben. Het huidige pontje is echter niet toegankelijk is voor voertuigen die breder zijn dan tachtig centimeter, waardoor duo-fietsen en driewielfietsen niet meegenomen kunnen worden. Wij zouden graag zien dat het nieuwe pontje toegankelijk wordt voor ouderen en mensen met een beperking zodat iedereen, zonder problemen, het rondje Zuidlaardeermeer kan fietsen.”

Wethouder Broeksma: “Wij zijn als gemeentebestuur van mening dat het nieuwe pontje voor iedereen toegankelijk moet zijn. Het is ook belangrijk dat alle eisen die gesteld worden in het proces worden meegenomen. U zegt het zelf al, er is sprake van een vervangingsproces. Daar horen wel belangen bij. Het pontje bevindt zich in een landschappelijk gebied waardoor je met beperkingen hebt te maken met betrekking tot bijvoorbeeld de oevers. Daar moeten we rekening mee houden. Ook de fysieke bediening is een aandachtspunt. Wij vinden het belangrijk dat de nieuwe pont eenvoudig te bedienen moet zijn. Ook willen we kijken naar de mogelijkheid om het pontje wat breder te maken.”

Deel dit artikel: