‘We hebben een nieuw buurtcafé in de Moesstraat geopend!’

De Noorderplantsoenbuurt heeft er een nieuw buurtcafé bij: Café de Moesker. Het café is nu twee weken open en zit geheel toepasselijk in de Moesstraat. 

In het pand zat eerst een pizzeria, maar toen het stel Carolien & Karel zag dat het te koop stond hebben ze de sprong gewaagd. ‘Wij willen echt dat het een café is voor iedereen en dat het ook mensen bij elkaar brengt,’ vertelt Carolien. Zo vlak na de coronacrisis is het een spannende tijd om een nieuw café te openen. Toch hebben de eigenaars er vertrouwen in dat de menselijke behoefte aan gezelligheid De Moesker tot een succes zal maken.

De naam van het café is zeer toepasselijk aangezien het in de Moesstraat ligt. Toch hebben Carolien en Karel hier een mooi verhaal bij: ‘Toen we de naam gingen uitzoeken hebben we echt naar de geschiedenis van de Moesstraat gekeken. De mensen die hier vroeger woonden en werkten verbouwden in de Moesstraat bijvoorbeeld groente. Zij werden ‘Moeskers’ genoemd,’ vertelt Carolien. De Moesstraat bezat veel vruchtbare grond, dit kwam door de Hondsrug.

Café De Moesker is van woensdag tot en met zondag geopend.