Wachtrijen voor de wc op de Brederoschool tijdens de Nationale Kraanwaterdag

Op de Brederoschool in de Wijert is woensdagochtend de Nationale Kraanwaterdag afgetrapt. Tijdens deze dag worden kinderen gemotiveerd om meer water te drinken.

Voor de kinderen van de basisschool Brederoschool gaat dat niet zomaar. Ze vinden cola en limonade erg lekker en drinken dit graag. ‘Cola, Pepsi, weet ik veel… ongezonde dingen.’ zegt een jongen. Daarom is BN’er Juvat Westendorp ingevlogen om de kinderen te motiveren en samen te dansen. Daarnaast is er een watertappunt op het schoolplein geopend. De leerlingen zijn enthousiast en willen meer water drinken.

Wethouder Manouska Molema: “Het is belangrijk dat kinderen meer water drinken omdat water gezonder is dan frisdrank.” De leerlingen hebben een bidon gekregen die op school kan blijven. Ze kunnen die vullen bij het nieuwe tapwaterpunt en gaan ze hopelijk meer water drinken.

Deel dit artikel: