Vrouw besluit tweede nier te doneren aan UMCG

nieuws
Foto via UMCG

Nee, Mieke Walenkamp is geen medisch wonder. Ze doneerde dan wel twee nieren, maar één daarvan is van perkament.

Deze week doneerde Walenkamp voor de tweede keer een nier. De perkamenten versie staat nu in het Transplantatiecentrum van het UMCG.

Jaren geleden besloot Walenkamp één van haar nieren af te staan aan één van de patiënten op de donatie-wachtlijst van het ziekenhuis, nadat ze tijdens haar werk in het ziekenhuis vaak in contact kwam met de patiënten.

Een paar maanden na haar operatie zag Walenkamp een wit, perkamenten hart in het atelier van kunstenaar Frode Bolhuis. Ze vrouw de kunstenares ook een nier te maken. Dit kunstwerk stond jaren bij Walenkamp thuis. Volgens het UMCG vond Walenkamp het nu tijd om ook deze nier af te staan. “Ik gun hem jullie van harte”, stelde Walenkamp tijdens de onthulling.

Deel dit artikel: