Voorbereidingen Feest- en Lichtweek Ten Boer in volle gang: “Ik heb heel wat sprookjesfiguren gemaakt”

nieuws
Foto: sergei akulich via Pixabay

Nog een paar dagen en dan begint in Ten Boer de Feest- en Lichtweek. Dorpsbewoner Quinten van Duuren is er erg druk mee.

Hoi Quinten! Nog een paar dagen …
“Het leeft heel erg in het dorp. Heel veel straten zijn sinds afgelopen zomer al bezig met de voorbereidingen. Als ik nu door Ten Boer fiets dan zie ik dat er al heel veel versierd is. Kapitein Haak heb ik bijvoorbeeld al zien dobberen in een vijver. Maar ik zie ook dat er nog heel veel moet gebeuren. Komende vrijdag begint de Feest- en Lichtweek, dus er zal de komende dagen hard gewerkt moeten worden.”

Nu zullen mensen denken waarom we jou voor dit artikel interviewen …
“Ik zit inderdaad niet in de organisatie van het evenement. Maar ik ben er wel ontzettend druk mee. Veel mensen kennen mij van de graffitiworkshops die ik in Stad en Ommeland geef. Hier in eigen dorp sta te boek als best wel handig. Als je een straat op een mooie manier wilt versieren, dan is er creativiteit en handigheid nodig. En dan is de optelsom makkelijk gemaakt. In juli kreeg ik de eerste verzoeken al binnen of ik wilde helpen. En dat is de afgelopen weken niet gestopt. Op een gegeven moment wilde iedereen graag dat ik ging helpen.”

Voor sommige mensen is het misschien nog een beetje abracadabra. Wat is de Feest- en Lichtweek precies?
“Het is een feest in Ten Boer dat bedoeld is om het dorp dichterbij elkaar te brengen. Om saamhorigheid te brengen. Bewoners versieren hun straat zo mooi mogelijk, waarbij ze elkaar helpen, waardoor er contact ontstaat. Dit keer is het thema ‘Sprookjes’. Dus overal zie je sprookjesthema’s tevoorschijn komen. En er hoort ook wat rivaliteit bij. Want de straten willen elkaar een beetje verslaan in het zo mooi mogelijk aankleden.”

Hoeveel uren heb jij hier afgelopen periode in gestoken?
“Ik heb het niet bijgehouden, maar erg veel. Wat ik gedaan heb is dat ik schetsen gemaakt heb op houten panelen. Ik heb Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen afgebeeld, de Kleine Zeemeermin, Hans en Grietje en het snoephuisje, Aladin, de Wolf en de Zeven Geitjes. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik heb die afbeeldingen gemaakt, zodat bewoners het vervolgens uit kunnen zagen en er verlichting in aan kunnen brengen. Want verlichting is wel heel belangrijk bij deze feestweek.”

Voor de goede orde. Ik hoor je nu spreken over rivaliteit. Dit betekent dat je alleen de bewoners in je eigen straat hebt geholpen?
“Haha, nee. Ik kan heel moeilijk ‘nee’ zeggen. Dus ik heb iedereen, uit welke straat dan ook, zoveel mogelijk proberen te helpen. Dat is ook wel een beetje het doel van deze week. Natuurlijk wat gezonde rivaliteit, maar ook dat er samengewerkt wordt.”

Kun je al iets laten zien wat we volgende week kunnen verwachten?
“Er is al heel veel te zien in het dorp. Maar het is nog niet af. Er wordt nog druk gewerkt. Dus het is denk ik leuker om te wachten tot aan het einde van de week. Zo zijn we ook wel in Ten Boer hè? We laten het zien als het helemaal klaar is, haha. En mensen zijn natuurlijk vanaf vrijdag ook van harte welkom in Ten Boer om het feest met eigen ogen te aanschouwen.”

De Feest- en Lichtweek in Ten Boer begint vrijdag 16 september en duurt tot 24 september. Het gaat om een uitgestelde editie, want vanwege de coronacrisis werd het feest, dat voor 2021 gepland stond, uitgesteld.