Vier selectiespelers FC Groningen opgeroepen voor interlands

sport
Foto via FC Groningen

Vier spelers van FC Groningen hebben de komende periode internationale verplichtingen voor hun land. Het gaat om Suslov, Dakerlui, Pepi en Valente.

Tomas Suslov is opgeroepen voor Slowakije. De veertienvoudige international speelt deze donderdag (mits hij wordt opgesteld) voor de Nations League tegen Azerbeidzjan, en aanstaande zondag tegen Wit-Rusland. Damil Dankerlui is opgeroepen voor de selectie van Suriname. Dat land speelt deze donderdag in Almere een interland tegen Nicaragua en zondag een oefenduel tegen PEC Zwolle.

Ricardo Pepi is afgereisd naar Duitsland waar het nationale team van de Verenigde Staten vrijdag een oefeninterland speelt tegen Japan. Volgende week dinsdag volgt in het Spaanse Murcia een oefenpotje tegen Saoedi Arabië. Lucanio Valente is geselecteerd voor Italië onder-20. De middenvelder is opgeroepen voor een wedstrijd tegen Jong Portugal. Op het spel staat de kwalificatie voor het EK. Daarna speelt zijn selectie nog een vriendschappelijke wedstrijd tegen Zwitserland onder-20.

Vanuit de opleiding van FC Groningen zijn verdedigers Thijmen Blokzijl en Adan Mjaki geselecteerd. Blokzijl speelt twee duels met Oranje onder-18 en Mjaki doet dat met Noord-Macadonië onder-19.