Vernieuwing in de Herestraat: ‘Dit ziet er mooi uit!’

Het pand van de C&A in de Herestraat wordt waarschijnlijk compleet gerenoveerd. Redevco, de eigenaar van het pand, is van plan om naast winkels ook woningen in het nieuwe gebouw te laten plaatsen. Woensdag werd de impressie van het nieuwe pand naar buiten gebracht door RTV Noord en de Groningers op straat vonden het prachtig. 

‘Wajow! Dit ziet er echt beter uit’, zeggen drie meiden enthousiast terwijl ze de nieuwe impressie bekijken. Een man vindt het een mooie combinatie van modern en historie. ‘Het doet me denken aan de nieuwe banden aan de Grote Markt.’ De impressie is ontworpen door het architectenbureau Rijnboutt.

De begane grond en de eerste verdieping blijven min of meer zoals ze nu zijn, maar er komen vier nieuwe verdiepingen bovenop. Het is de bedoeling dat daar 40 tot 45 appartementen in komen. De plannen bevinden zich nog wel in een beginstadium, er is bijvoorbeeld nog geen bouwvergunning aangevraagd.

Eric Bos van ondernemersvereniging Groningen City Club is ook enthousiast over de plannen: ‘Wanneer zo’n pand wordt aangepakt zal je hopelijk ook zien dat andere ondernemers het voorbeeld nemen.’ Op deze manier krijgt de entree van de Herestraat vanaf het Gedempte Zuiderdiep een metamorfose waardoor Bos vermoedt dat er meer winkelend publiek vanaf die kant de Herestraat in zal gaan. ‘Met als gevolg een upgrade voor Binnenstad-Zuid.’

Wanneer de verbouwing exact gaat beginnen is nog niet duidelijk, maar waarschijnlijk eind volgend jaar.