Vernieuwd stadhuis moet politiek meer elan geven

Het vernieuwde stadhuis moet de politiek meer elan geven en helpen het vertrouwen in de politiek  te herstellen. Dat was het thema van sommige openingsspeeches gistermiddag.

Met speeches, muziek en de onthulling van een schilderij werd gisteren het vernieuwde Stadhuis geopend. De raadszaal is geheel vernieuwd en verhuisd naar de zolderverdieping. Op de begane grond is daardoor een grote ontvangstzaal ontstaan. En het stadhuis is nu ook van het gas af, het energielabel ging van G naar A+++ . De verbouwing kostte uiteindelijk 19,3 miljoen euro en bleef daarmee binnen het budget.

Bij de opening werd de hoop uitgesproken dat de openheid van het nieuwe stadhuis mede zou kunnen zorgen voor meer vertrouwen in de politiek. Minder dan 40% van de bevolking heeft vertrouwen in de gemeentepolitiek en dat vertrouwen neemt verder af.