Veel cocaïne gebruikt tijdens introductiekamp Hanze, studenten voelden zich onveilig

nieuws
Foto: Steve Buissinne via Pixabay

Eerstejaarsstudenten van de opleiding Bedrijfskunde van de Hanzehogeschool hebben zich vorige week onveilig gevoeld omdat er door andere studenten erg veel drugs werd gebruikt. Daarover schrijft stadsblok Sikkom dinsdagavond.

Betrokkenen laten aan Sikkom weten dat er vooral cocaïne is gebruikt. Het verplichte introductiekamp begon vorige week maandag en duurde tot vrijdag, waarbij de laatste drie dagen een programma op Ameland werd afgewerkt. Studievereniging Homerus was de organisator en als begeleiders gingen ouderejaarsstudenten en docenten mee. Volgens betrokkenen heeft de organisatie ernstig tekort geschoten. Zo werden op woensdag al studenten met joints betrapt maar werden geen maatregelen tegen hen genomen, terwijl van tevoren was gecommuniceerd dat er een zerotolerancebeleid gold.

Onveilig gevoel
Op donderdagavond liep het volledig uit de hand toen er een feestavond werd gehouden in een café aan de Molenweg op Nes. Daar werd door tientallen mensen cocaïne gebruikt, waardoor de eigenaar van het café de opdracht kreeg om de toiletten op slot te draaien zodat daar niet meer gesnoven kon worden. Vervolgens werden drugs gebruikt op andere plekken. Daarna werd het feest voortgezet in de slaapboerderij, wat bij verschillende studenten voor een onveilig gevoel zorgde.

In gesprek
Sikkom heeft met verschillende partijen gesproken. Zo bevestigt de eigenaar van het café op Ameland het incident. De studievereniging wil niet reageren omdat ze hier niet bevoegd voor zou zijn. Een woordvoerder van de Hanzehogeschool bevestigt aan Sikkom het verhaal dat er drugs is aangetroffen op het kamp. Het zou gaan om (xtc)-pillen en joints. Over cocaïne wordt niet gesproken. Nadat men dit aantrof zijn begeleiders in overleg gegaan. Hierop zijn studenten gewezen op het drugsverbod. De school laat verder weten in gesprek te willen gaan met de studenten die drugs bij zich hadden.