Vaccinatielocatie HanzePlaza vanaf maandag weer open voor boostercampagne

nieuws
Foto via GGD Groningen

De GGD Groningen heropent komende maandag de vaccinatielocatie in HanzePlaza aan de Protonstraat. De gezondheidsdienst begint dan met het zetten van boosterprikken tegen corona voor de ‘najaarscampagne’.

De prikplek wordt opnieuw ingezet, omdat de GGD alle inwoners (die de prik mogen en willen halen) binnen een redelijke tijd wil kunnen vaccineren. Daarmee heeft Groningen vanaf volgende week weer twee corona-vaccinatielocaties. De andere zit aan de Osloweg.

Mensen met een verhoogd risico op ernstige ziekte bij een coronabesmetting en zorgmedewerkers met patiënten- of cliëntencontact zijn vanaf maandag als eerste aan de beurt voor een boosterprik. De ‘griepprik-groep’ (ouderen vanaf 60 jaar) zijn vanaf oktober aan de beurt. Later kunnen alle Groningers een herhaalvaccin tegen corona halen bij de GGD.