UMCG opent nieuwe spoedeisende hulp

nieuws
Foto: Digna ten Napel Fotografie

Het UMCG heeft maandag haar nieuwe spoedeisende hulp, SEH, geopend. In de nieuwe ruimte kunnen patiënten beter behandeld worden en kunnen medewerkers makkelijker hun werkzaamheden verrichten.

De nieuwe SEH bestaat uit behandelkamers en traumakamers. De afdeling is 24 uur per dag geopend en er komen patiënten binnen met acute en levensbedreigende aandoeningen. Ook worden er patiënten behandeld met complexe zorgvragen. De nieuwe afdeling is in vergelijking met de oude SEH groter en ruimer. Ook hebben patiënten meer privacy. Daarnaast zijn er diverse technische snufjes en moderne technieken ingebouwd om het de patiënt comfortabeler te maken.

Eén van de grootste veranderingen is het systeem Tempus. Als er voorheen bloed werd afgenomen, dat voor onderzoek naar het laboratorium moest, gebeurde dit via de buizenpost. Met Tempus kan het bloed sneller, en zonder veel handelingen, naar het laboratorium worden gebracht. Daarnaast beschikken alle ruimtes over dezelfde materialen, waardoor verpleegkundigen niet voor materialen hoeven te lopen van de ene naar de andere ruimte.