UMCG ontvangt duurzaamheidspredicaat

nieuws
Foto: Google Maps - Streetview

Het UMCG ontvangt op vrijdag 23 september een SDG Predicaat en hijst daarom de SDG Vlag. SDG staat voor Sustainable Development Goals, en draait om het duurzaamheidsbeleid.

Ate van der Zee, voorzitter van de Raad van Bestuur van het UMCG, ontvangt het predicaat uit handen van wethouder Circulaire Economie Kirsten de Wrede. De Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties is een belangrijke onderdeel van het duurzaamheidsbeleid van het UMCG. Bij de SDG draait het om 17 werelddoelen voor positieve verandering. Die doelen staan in het teken van het beëindigen van armoede en ongelijkheid, het beschermen van de planeet en het zorgen dat alle mensen in vrede en voorspoed kunnen leven in 2030.

Het UMCG heeft, als grootste werkgever in het Noorden, hierin een voorbeeldfunctie. Duurzame keuzes maken vinden ze daarom extra belangrijk. Ze hebben dan ook een integraal duurzaamheidsbeleid opgesteld. Er wordt veel aandacht besteed aan duurzame energie, duurzaam bouwen, zo min mogelijk afval produceren, restmaterialen zo veel mogelijk hergebruiken, en een gezonde leef- en werkomgeving met duurzame voeding en duurzame mobiliteit.