Twintig jaar viswedstrijden bij café Boone: “Totale vislengte van 8,44 meter”

nieuws
Foto: Maikki Kivinen

Trots, enthousiast en vooral heel erg fanatiek. Bij café Boone aan de Meeuwerderweg wordt al twintig jaar gevist om de Oom Wiepie Visser-bokaal. Volgens cafébaas Arend Roggen werd de jubileumeditie een succes.

Hoi Arend! Twintig jaar viswedstrijden …
“Het is inderdaad een hele tijd. Twintig jaar geleden zijn we begonnen met het organiseren van viswedstrijden. Bij café Boone vinden we het sowieso leuk om dingen te organiseren, vooral rond voetbalwedstrijd en -kampioenschappen. Door de jaren heen zijn de viswedstrijden altijd gebleven. Er is altijd ook veel belangstelling voor geweest. En als je zo terugblikt op de voorbije twee decennia: er zijn verschillende deelnemers ons ontvallen, maar zijn er ook nieuwe deelnemers bij gekomen. Het is een hele mooie club.”

En er wordt dus gestreden om de Oom Wiepie Visser-bokaal …
“Klopt. Dat is een wisselbokaal. Oom Wiepie was een deelnemer van het eerste uur. Hij was ook één van de oudste deelnemers. Hij was al ver in de tachtig. Inmiddels is hij niet meer, maar leeft hij in ons herinnering wel voort middels deze bokaal, waar we elk jaar om strijden.”

Vandaag vond de jubileumeditie plaats. Hoe ging het?
“Het was ontzettend gezellig. We hebben een hele leuke wedstrijd gehad. We hadden in totaal zeventien deelnemers, die allemaal goed gevangen hebben. Zojuist was de prijsuitreiking, en straks gaan we heerlijk eten met zijn allen. We kunnen terugzien op een mooie ochtend. Het weer had wel wat beter gekund. Zo af en toe regende het wat, maar ja, de echte diehards blijven vissen hè?”

Je vertelt dat er veel gevangen is. Vertel …
“Er waren twee prijzen te winnen. De prijs voor de grootste vis in centimeters, en een prijs voor de totale lengte aan vissen bij elkaar in centimeters. De prijs van de grootste vis is naar Fred Matulessy gegaan. Hij wist een snoek te vangen die een lengte van 87 centimeter heeft. Rooie Andy heeft de andere prijs gewonnen. Hij wist 8,44 meter aan vissen te vangen.”