Tentoonstelling ‘Bouw Anders’ laat werk van 17 architecten zien

nieuws
Foto: VanWonen

De gemeente Groningen wil met de manifestatie ‘Bouw Anders’ een impuls geven aan de forse opgave betreffende de woningbouw. De focus ligt op kwaliteit en betaalbaarheid.

De tentoonstelling ‘Bouw Anders’ is vanaf vrijdag 9 september te zien in de hal van het gemeentelijk gebouw aan het Zuiderdiep 98. Het draait onder meer om variatie, goede openbare ruimte en om gebouwen die onze stad en dorpen echt beter maken. Het gaat volgens de gemeente niet alleen om eengezinswoningen en appartementen van 55 m2 met één slaapkamer. Toch bouwen we nog vooral dat.

‘Bouw Anders’ draait om nieuwe woningen en concepten. De gemeente zegt te gaan voor goede seniorenwoningen, gemengde woonconcepten, meergezinshuizen en gezinswoningen die passen bij onze tijd. Niet alleen de woning is van belang, maar ook de woonomgeving. Deze hoge ambities zijn de afgelopen maanden door een diverse groep architecten en opdrachtgevers vertaald in een groot aantal plannen.

Naast de 17 architecten gaat het om opdrachtgevers als Bureau Meerstad, KUUB, Vastgoed Groningen, Alfa College en diverse woningcorporaties.