Studentenprotest energietoeslag op Grote Markt vindt op 6 oktober plaats

nieuws
Foto: Joris van Tweel

De studentendemonstratie om de energietoeslag ook voor studenten mogelijk te maken vindt op donderdag 6 oktober op de Grote Markt plaats. Dat hebben de fracties van de SP en Student & Stad laten weten.

Het initiatief voor een demonstratie ontstond vorige week tijdens de Politieke Woensdag. Verschillende fracties hadden vragen gesteld aan het gemeentebestuur over de energietoeslag, waarbij de SP opperde of het niet een goed plan was om een protest op te zetten. Met het protest willen de raadsleden het kabinet Rutte oproepen om de energietoeslag ook voor studenten mogelijk te maken. De fracties van GroenLinks, Stadspartij 100% voor Groningen, PvdA, ChristenUnie, Partij voor de Dieren, D66 en CDA steunen het protest. Eerder spraken FNV Jong en de Groninger Studentenbond al hun steun uit.

De hoge energiekosten treffen steeds meer mensen in Nederland. Het kabinet Rutte heeft een regeling gemaakt die gemeenten moeten uitvoeren. Bij deze regeling worden studenten uitgesloten van energietoeslag waardoor gemeenten hier geen geld voor hebben gekregen. Student & Stad fractievoorzitter Steven Bosch: “Studenten ervaren ook problemen met de stijgende energiekosten. Zij kunnen ook in problemen komen door de stijgende kosten en achterblijvende inkomens. Daarom moet de regeling door het kabinet aangepast worden.” Jimmy Dijk van de SP vult aan: “Het kabinet Rutte moet met geld over de brug komen om studenten te steunen. Wij roepen alle studenten en organisaties op om aan te sluiten. Samen kunnen we dit voor elkaar krijgen.”

Deel dit artikel: