SterrebosLive maakt zich op voor laatste editie van dit seizoen: “Drie optredens”

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

De zomer loopt op zijn einde en dat geldt ook voor het seizoen van SterrebosLive. Zondagmiddag vindt de laatste editie van dit seizoen plaats.

“We hebben een extra lang programma vanmiddag”, laat Henk Hindriks van de organisatie weten. “Normaal treden er in de muziekkoepel in het Sterrebos twee artiesten op, vanmiddag hebben we er drie. Om 15.00 uur treedt Moti op. Om 16.00 uur is het de beurt aan HangoverParadise. En om 17.00 uur wordt het seizoen afgesloten met Soulvibration.”

Artiesten
Moti is de artiestennaam van de troubadour Moti Rymarczuk, die veel mensen in Stad kennen als straatmuzikant. Hij zal samen met zijn zoon optreden. Hangover Paradise is een prog-rockband, geïnspireerd door de muziek van de grote bands zoals Genesis, Marillion, Rush en Pink Floyd. Soulvibration speelt soulmuziek uit de jaren zestig, zeventig en tachtig.

Bijzondere middag
Hindriks verwacht een bijzondere middag. “We zijn vanochtend om 11.00 uur begonnen met de voorbereidingen. Zo rond 14.00 uur worden de bankjes en stoeltjes neergezet. En ik denk dat we vanmiddag wel richting de tweehonderd bezoekers gaan. Meer mag overigens ook niet. We hebben het weer ook mee. De omstandigheden zijn ideaal, en vandaag is ook zo’n dag dat er weinig andere evenementen zijn. En mensen kunnen tegelijkertijd hun vakantieverhalen uitwisselen. Dus ik verwacht veel gezelligheid. Misschien is het ook wel goed om er extra van te genieten vanwege de gekke tijd waarin we leven.”

Corona
Het seizoen van SterrebosLive bestond uit vijf zondagen met optredens. Op 8 mei vond de eerste editie plaats, en dat was gelijk een bijzondere happening. Door de coronacrisis waren optredens in het Sterrebos ruim twee jaar lang onmogelijk geweest.