Ruim vijftig schademeldingen na bevingen Uithuizen, twee meldingen van acuut onveilige situatie

nieuws

Na de twee aardbevingen van zaterdagmiddag bij Uithuizen zijn er bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen 52 schademeldingen binnengekomen.

Volgens het IMG komen 22 van de 52 meldingen uit het effectgebied. Met effectgebied wordt het gebied rondom het epicentrum van de beving bedoeld. Het gaat om meldingen die tot 18.00 uur binnen zijn gekomen. Bij die meldingen ook twee meldingen van een acuut onveilige situatie. Het IMG heeft inmiddels inspecties uitgevoerd bij deze woningen of er ook preventieve veiligheidsmaatregelen nodig zijn. Dat bleek echter niet nodig te zijn. Volgens het IMG liggen de locaties van waar de acuut onveilige situatie kwamen in de buurt van Uithuizen.

Bij Uithuizen vonden zaterdag in het begin van de middag twee bevingen plaats. Rond 12.20 uur werd er een aardbeving van 2.7 op de schaal van Richter gemeten. Ruim een uur later, rond 13.35 uur vond er een beving met een kracht van 1.7 plaats. In de regio Uithuizen hebben de afgelopen maand zeven aardbevingen plaatsgevonden.