Ring-Zuid zondag en maandagochtend dicht van Euvelgunne tot Europaweg; Julianaplein ook deels dicht

nieuws
Afbeelding via Groningen Bereikbaar

De zuidelijke ringweg is vanaf zaterdagavond tot en met de ochtend van volgende week maandag dicht vanaf knooppunt Euvelgunne tot aan de Europaweg.

Ook het Julianaplein is dan dicht vanaf de richting Hoogezand naar de A28.

Volgens Groningen Bereikbaar geldt de afsluiting alleen voor het verkeer richting het Julianaplein. Ook de toerit vanaf Meerstad richting het knooppunt Euvelgunne is afgesloten. Verder zijn de toeritten vanaf de Hereweg en vanaf de Europaweg richting het Julianaplein in de nachten van zaterdag op zondag en zondag op maandag dicht.

Het verkeer richting het Julianaplein (Drachten/Assen) wordt omgeleid via oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg. Bestemmingsverkeer kan ook gebruikmaken van de Europaweg, bijvoorbeeld naar het centrum van Groningen. Omdat op het Julianaplein de rijbaan richting Assen is afgesloten voor het verkeer vanuit de richting Hoogezand, wordt doorgaand verkeer geadviseerd de omleiding via de overige ringwegen te volgen. De A28 richting Assen is wel bereikbaar voor verkeer vanaf de westelijke ringweg en vanuit de richting Drachten.

Toerit vanuit centrum
De toerit vanuit het centrum naar de A28 is al een aantal weken dicht en blijft ook dit weekend nog afgesloten. Na het weekend is de toerit weer open voor verkeer.