Restaurant Kroewa Thai aan de Prinsesseweg sluit de deuren, en opent ze ook gelijk weer

nieuws
Foto: ingezonden

Restaurant Kroewa Thai aan de Prinsesseweg krijgt een deels nieuwe eigenaar. Dat hebben de huidige eigenaren Marco Bakker en Wanthipha Nathisri woensdag bekendgemaakt.

Het Thaise restaurant opende in 2010 de deuren. Sindsdien loopt het bedrijf als een tierelier. Volgende week gaat Nathisri met pensioen. Zij keert terug naar haar vier kinderen die in Thailand wonen. “Ik ben nu zestig jaar en werk al sinds mijn twaalfde. Ik ga zelf niet meer werken want mijn lichaam heeft het te zwaar”, vertelt Nathisri. “Wel hebben wij van ons spaargeld drie eigen zaken in Thailand gekocht om daar toch een inkomen te hebben.”

“Over vijf jaar is Kroewa Thai helemaal van mij”
Toch gaat het restaurant aan de Prinsesseweg niet sluiten. Voor de komende vijf jaar hebben ze een nieuwe eigenaar gevonden in de eveneens in Thailand geboren Natthaporn. Zij wordt de komende vijf jaar, tot Bakker ook met pensioen kan, voor de helft eigenaar van Kroewa Thai. “Ik heb eerder twee jaar in deze mooie zaak gewerkt en ben er trots op dat ik nu kan zeggen dat ik één van de twee ‘bazen’ ben. Over vijf jaar is de Kroewa Thai helemaal van mij”, aldus Natthaporn.

“Meer doen met sociale media”
Bakker: “Ik heb er zin in om samen met Natthaporn de zaak een nieuwe uitstraling te geven en haar de komende tijd te leren wat er allemaal bij komt kijken om deze zaak goed te runnen. En zij zorgt voor een nieuwe menukaart, een nieuwe uitstraling en meer zichtbaarheid. Ze wil bijvoorbeeld meer actief worden op de sociale media”. Kroewa Thai is vanaf deze week weer geopend van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 17.00 uur in de middag.