Restaurant in Stad geeft studenten tweeduizend euro collegeld ‘in ‘t handje’ als ze komen werken

nieuws
Foto via Google Maps - Streetview

De dans om personeel in de horeca gaat onverminderd verder, ook in Groningen. Restaurant Het Zusje van André Dokter aan de Oosterstraat is zelfs bereid om de tweeduizend euro collegegeld van studenten te betalen, bovenop het loon voor nieuwe medewerkers.

“Studeren is duur. Dat snappen we”, schrijven de eigenaren op de website van het restaurant. “Met een bijbaantje in de keuken, afwas of bediening kun je misschien je huur betalen. Maar van ons krijg je nog iets extra’s bovenop je loon: je collegegeld!” Dat betekent dat nieuwe medewerkers tweeduizend euro ‘zo in ’t handje’ krijgen.

De horeca is één van de sectoren in de Stad die staat te springen om personeel, sinds het einde van de coronamaatregelen. De horeca in de gemeente kampt echter al langer met personeelstekorten. Eerder dit jaar werd daarom al een banenborrel georganiseerd, waar destijds opvallend veel Oekraïense vluchtelingen op af kwamen.