Politie: “Door zeker twee verdachten is er met een vuurwapen geschoten”

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Bij het schietincident vrijdagavond in de Bataviastraat in de Oost-Indische Buurt is er door zeker twee verdachten met een vuurwapen geschoten. Dat laat de politie zaterdag weten.

“Wat we weten is dat er een conflict voorafging aan het schietincident”, vertelt een politiewoordvoerder. “Bij dit conflict waren meerdere personen betrokken. Er is door in elk geval twee mannelijke verdachten meerdere malen geschoten met een vuurwapen. Op camerabeelden, die wij in bezit hebben, is een deel van de schietpartij te zien. Op meerdere locaties hebben we inslagen van kogels gevonden. Zo is onder meer een stilstaande auto geraakt.”

“Auto in beslag genomen”
Bij de politie kwamen vrijdagavond rond 20.50 uur meerdere meldingen binnen. Bewoners en omwonenden lieten weten vermoedelijk schoten te hebben gehoord. “Er is niemand gewond geraakt. Wel zijn we direct een onderzoek gestart. Zo hebben we gesproken met meerdere getuigen, zijn er camerabeelden bekeken en is er forensisch onderzoek verricht. De auto die is geraakt, die hebben we in beslag genomen om er verder onderzoek aan te kunnen verrichten.”

Tips en informatie
De politie is op zoek naar mensen die meer informatie hebben. “Wij willen graag weten wie de mannen zijn, en wie er nog meer betrokken waren bij het conflict. Ook als je camerabeelden hebt, van bijvoorbeeld een deurbel- of beveiligingscamera, waarop mogelijk iets te zien is, dan komen wij graag in bezit van deze beelden.” Mensen die informatie hebben kunnen bellen naar 0900 88 44 of kunnen het tipformulier via deze website invullen. Als je anoniem een melding door wilt geven kan dit via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 7000.