Pepperspray en taser gebruikt bij aanhouding verdachte (32) van aanranding op Vismarkt

nieuws
Foto: Korpsmedia / Harro L. Meijnen

Agenten hebben in de nacht van zondag op maandag een 32-jarige man overmeesterd en aangehouden op de Vismarkt, omdat de man een vrouw zou hebben aangerand in de Papengang. De politie gebruikte bij de aanhouding zowel pepperspray als een taser.

De politie kreeg rond 02.40 uur een melding binnen van de vrouw, die stelde dat ze in de Papengang zou zijn aangerand. Met een duidelijk signalement van het slachtoffer en beveiligingscamera’s spotten agenten de man kort na 05.00 uur opnieuw op camera’s.

Daarop gingen agenten ter plaatse om de man aan te spreken. De man werd boos, trok twee messen en liep dreigend op de agenten af. Daarop zetten de agenten zowel pepperspray als een taser in om de man te overmeesteren. Dat lukte, waarna de 32-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats werd ingerekend. De politie zal de man vandaag verhoren over zowel de aanranding als de bedreiging van de agenten.