Patrick Joosten verruilt Groningen voor Cyprus

nieuws
Foto: FCGroningen.nl Patrick Joosten.

Patrick Joosten verruilt FC Groningen voor Apollon Limasol in Cyprus. Dat maakte de Groningse club donderdagavond bekend.

Joosten moet nog een medische keuring ondergaan in Cyrpus. Als die goed verloopt, is de transfer voltooid.

De 26-jarige aanvaller had nog een verbintenis in Groningen tot het einde van dit seizoen. Joosten had vorig seizoen al weinig perspectief op speelminuten in Groningen. De tweede helft van het seizoen speelde Joosten dan ook in Leeuwarden, waar hij op huurbasis uitkwam voor Cambuur. De laatste keer dat Joosten speelde voor FC Groningen, was als invaller tijdens de uitwedstrijd tegen Ajax.

Ook dit seizoen was het perspectief van Joosten bij FC Groningen gering, aldus technisch directeur Mark-Jan Fledderus: “We zijn op zoek gegaan naar de beste oplossing voor zijn situatie. Er was belangstelling van diverse clubs en uiteindelijk hebben wij een deal weten te sluiten met Apollon Limasol. Wij wensen Patrick veel succes op Cyprus en danken hem hartelijk voor zijn inspanningen bij FC Groningen in de afgelopen seizoenen.”

De transfer van Joosten is de vierde voor FC Groningen op de laatste dag van de transferperiode. Eerder op de donderdag werd bekend dat de Amerikaan Ricardo Pepi overkomt naar Groningen van FC Augsburg. Ook werd officieel bekend gemaakt dat Jørgen Strand Larsen verkast naar Celta de Vigo en dat Romano Postema naar Kerkrade gaat om bij Roda JC aan de slag te gaan.