Para-ijshockey uitproberen in Kardinge

sport
Foto via Huis voor de Sport

Komende zaterdag kan iedereen vanaf 18 jaar kennismaken met para-ijshockey in Groningen op de ijsbaan van Sportcentrum Kardinge.

Beweegcoach Inclusief Sporten en Bewegen, GIJS Groningen, Sportcentrum Kardinge en Sport 050 organiseren de clinic. De stoere sport, waarbij behendigheid, kracht en teamwork samenkomen, is een paralympische sport. Toch kun je het slechts op drie plekken in het land beoefenen, echter nog niet in het Noorden. Als het aan Wollerich, IJshockeyclub Amsterdam Tigers en GIJS Groningen ligt, komt daar snel verandering in.

De activiteit, verzorgd door Amsterdam Tigers, vindt van 13.30 – 15.15 uur plaats in Sportcentrum Kardinge. Voor sleetjes, frames en overig materiaal (zoals helm en beschermers) wordt gezorgd. De clinic is ook te volgen door mensen zonder beperking.