Opvang Oekraïners bij De Held pas in januari open

nieuws
Foto via Google Maps - Streetview

De wooncontainers voor vluchtelingen uit Oekraïne, die de gemeente wil plaatsen op een stuk grond aan de Maresiusstraat, gaat pas op z’n vroegst in januari open. Dat meldt RTV Noord donderdagmiddag. 

De containers zouden eigenlijk in september van dit jaar klaar moeten zijn. Maar omdat de provincie haar fiat nog niet heeft gegeven (een ‘verklaring van geen bezwaar’) kan er nog niet gebouwd worden op het braakliggende terrein tussen De Held en Gravenburg. Pas als dat gebeurd is, kunnen aannemers kijken wanneer er tijd is om het wijkje (die een Oekraïense vrouwennaam moet gaan krijgen) te bouwen.

In het woonwijkje moeten 200 vluchtelingen een plekje kunnen krijgen, verdeeld over 65 woonunits voor zowel gezinnen als tweepersoons studio’s. De woningen blijven in eerste instantie vijf jaar staan. Als blijkt dat de Oekraïeners geen opvang meer nodig hebben, gaat de woonwijk ook andere mensen huisvesten die tijdelijk woonruimte nodig hebben.