OM wil Assenaren achter de tralies voor diefstal motoren en scooters in Stad

nieuws
Foto: Rechtspraak.nl

Een 21-jarige Assenaar en zijn 53-jarige stiefvader gaan, als het aan het Openbaar Ministerie ligt, respectievelijk negen en zes maanden de cel in. De officier van justitie eiste de celstraf onder meer voor de diefstal van een motor, een scooter en onderdelen in de Stad. Dat meldt RTV Drenthe donderdagmiddag.

De politie kwam de twee Assenaren begin 2020 op het spoor tijdens een onderzoek naar een ‘omvangrijke diefstal van motoren en scooters’ in de Stad. Een van de gestolen motoren had een volgsysteem aan boord en het voertuig werd getraceerd naar een schuurtje in de Drentse hoofdstad. Daar vonden agenten ook een gestolen scooter en kentekenplaten.

De twee verdachten ontkennen hun betrokkenheid en stellen dat het schuurtje waarschijnlijk door anderen is gebruikt, zonder de toestemming van de eigenaresse (de moeder van de 53-jarige man). Maar uit getuigenverklaringen blijkt dat de kleinzoon van de eigenaresse vaker bij het schuurtje is gezien, terwijl hij met vrienden sleepte met motoren en scooters. Twee van hen zijn ook verdachte in de zaak en verschijnen later voor de rechtbank in Assen.

De twee mannen worden ook verdacht van een poging tot zware mishandeling, die eind november plaatsvond. De twee Assenaren zouden betrokken zijn bij een conflict, waarbij onder meer hockeystick, een bijl en een pitbull werden gebruikt.