Nieuwe locatie kledingbank De Zeecontainer officieel geopend

nieuws
Zeecontainer, Oude Locatie

Wethouder Eelco Eikenaar opent aanstaande vrijdagmiddag 30 september de nieuwe locatie van kledingbank De Zeecontainer.

Doordat steeds meer mensen een beroep doen op de kledingbank heeft Stichting Kledingbank de Zeecontainer sinds eind augustus een nieuwe locatie in gebruik, aan de Pop Dijkemaweg 31A. Voorzitter Natascha Snoek verwacht nu meer mensen te kunnen ondersteunen in deze financieel onzekere tijden.

Kledingbank De Zeecontainer is een stichting die kleding inzamelt en deze kosteloos beschikbaar stelt aan Stadjers mensen met een minimaal inkomen. Daarnaast kunnen mensen die zich hebben aangemeld ook schoenen, speelgoed en kleine huishoudelijke spullen krijgen. Zij kunnen per bezoek meenemen wat ze nodig hebben. De Zeecontainer geeft ook verzorgingsproducten, maandverband en tampons weg, evenals kleine huishoudelijke artikelen en witgoed.

Begin dit jaar had De Zeecontainer een klantenbestand van 5.000 personen. Dit aantal is in snel tempo gestegen naar nu 6.000 personen. Daardoor ontstond de noodzaak om een ruimere locatie te zoeken. Dat is met hulp van de gemeente Groningen gelukt. Het nieuwe pand beschikt ook over een groter Zeecafé, waar mensen die komen winkelen een gratis kopje koffie of thee kunnen drinken en met elkaar in gesprek kunnen komen. Ook zijn er soms activiteiten voor kinderen.