Nieuwe kunstgrasvelden kosten gemeente ruim half miljoen meer dan gepland

nieuws
Foto: Drguttorm - Eigen werk, CC BY 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=969023

De nieuwe kunstgrasvelden op sportparken De Koepel en West End gaan de gemeente Groningen ruim een half miljoen euro meer kosten dan gepland. Dat maakte het college eerder deze week bekend aan de gemeenteraad.

Dat de kunstgrasvelden op de twee sportparken (inclusief nieuwe led-verlichting op De Koepel) duurder zouden uitvallen, was voor het zomerreces al bekend. De gemeente begrootte de vervanging van de zes velden in december nog op 3.745.000 euro. De oorlog in Oekraïne en de naweeën van de coronacrisis zorgen echter voor dermate grote prijsstijgingen voor personeel en materieel dat de gemeente nu 4.279.000 euro kwijt is voor de aanleg van de nieuwe velden en de verlichting.

Het extra geld is al gedekt binnen de begroting en zorgt daarmee niet voor grote problemen op de gemeentelijke rekening. Over iets meer dan drie weken moeten de werkzaamheden op de sportvelden klaar zijn.

Op sportpark De Koepel in Haren worden vier reguliere velden  vervangen. Ook een veld voor pupillen krijgt nieuw kunstgras. Daarnaast komt er op sportpark Westend in Vinkhuizen een kunstgrasveld bij. Die komt op de plek waar nu nog een natuurgrasveld ligt. Zo kan er vaker op gespeeld en getraind worden.