Nieuw ontwerp voor verkeersplein Brailleweg: “Oude plan zou leiden tot files en vertraging”

nieuws
Impressie van het oude ontwerp voor het verkeersplein - Afbeelding via Aanpak Ring-Zuid

Aanpak Ring-Zuid heeft een nieuw ontwerp gemaakt voor het verkeersplein bij de Brailleweg. Het oude plan bevatte hiaten waardoor de doorstroming in gevaar zou kunnen komen.

Het verkeersplein zal worden aangelegd bij de Brailleweg en verbindt de Brailleweg met de nieuwe verbindingsweg naar de Hereweg. “Bij het uitwerken van het oorspronkelijke plan bleek de doorstroming van verkeer op het nieuwe plein onvoldoende zou zijn”, schrijft Aanpak Ring Zuid. “Dit zou kans geven op files en oponthoud, ook bijvoorbeeld voor de lijnbussen. Het ontwerp is daarom in overleg tussen Aanpak Ring Zuid, Combinatie Herepoort en de gemeente Groningen aangepast.”

Voor het ontwerp gepresenteerd kan worden aan het publiek moet het eerst getoetst worden of het nieuwe plan past binnen het bestemmingsplan. Daarbij wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de geluidsmaatregelen, zoals geluidsschermen. De extra kosten die met het nieuwe ontwerp en de vertraging gemoeid zijn worden opgevangen binnen het huidige projectbudget. Aanvankelijk zou het plan afgelopen voorjaar gepresenteerd worden, de verwachting is nu dat dit aan het einde van het jaar gaat gebeuren.