Na bijna twee maanden vakantie zit lijn 15 weer ouderwets vol

nieuws

Het studiejaar is maandag officieel begonnen. Maar gebruikers van het OV in en rond de stad hadden dit bericht niet nodig om dat te weten. Drukte in de treinen, hordes fietsers in het centrum en zoals gebruikelijk veevervoer in lijn 15 naar de Zernike Campus.

Maandag was de eerste dag waarop de beruchte lijn 15 weer werd ingezet door Qbuzz. Personeelstekort noopte de vervoerder om de buslijn niet meteen na de zomervakantie weer op te starten. Ook nu rijdt de studentenlijn minder vaak, ook tijdens de spits.

Maandagochtend startte de buslijn weer op en als sardientjes in een blik vetrokken de passagiers richting de Zernike Campus. Qbuzz zette maandagochtend wel extra bussen in op de lijn, maar veel haalde dat niet uit. Vooraf adviseerde Qbuzz aan studenten om ook lijn 1 te gebruiken om op de campus te komen, waardoor ook deze buslijn erg vol was.

Vanaf volgende week rijdt lijn 15 weer extra vaak in de spits. In de daluren blijft Qbuzz echter met een beperkt aantal bussen rijden op de lijn, in ieder geval tot oktober.