Milieuactivisten hangen eigen kaartjes in museumwinkel Groninger Museum

nieuws

Milieuactivisten hebben deze week opnieuw actie gevoerd tegen het Groninger Museum. Dit keer stopten aanhangers van Fossil Free Culture NL eigen ansichtkaartjes in de kaartenmuur van de museumwinkel.

Op de achterkant van de kaarten, met op de voorkant de tekst ‘colonial gift’, stond een QR-code naar de website van de actiegroep met een begeleidend artikel. Daarop staat te lezen dat de activisten het museumgebouw beschouwen als een koloniaal geschenk, omdat het museum zich zou laten sponsoren door de fossiele industrie (GasUnie en GasTerra).

Het is de vierde keer dit jaar dat Fossil Free Culture NL actie voert in en rond het museum. Begin januari projecteerde de actiegroep een grote scheur op de gevel van het Groninger Museum. In april gaf de actiegroep, op uitnodiging van kunstenaar Marit Westerhuis, een optreden tijdens de opening van haar tentoonstelling in het museum. Halverwege juli hing Fossil Free Culture NL een groot spandoek onder de H.N. Werkmanbrug, die haar boodschap aan het museum moest overbrengen.