Met bromfiets over fietspad leidt agenten naar verschillende overtredingen: 530 euro aan boetes

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Agenten hebben woensdagavond een bromfietser 530 euro aan bekeuringen gegeven. Dat meldt de politie op sociale media.

“Tijdens onze surveillance viel een bromfietser op omdat hij over het fietspad reed”, schrijft de politie. “We hebben daarop een stopteken gegeven, waarna de bestuurder een bekeuring van honderd euro kreeg omdat hij met zijn voertuig over het fietspad reed.” Bij het daaropvolgende onderzoek bleek er echter meer aan de hand te zijn. “Er bleek geen dB-killer in de uitlaat te zitten. Dit leverde een boete van 170 euro op.” Een dB-killer monteer je in de uitlaatdemper en maakt op die manier de opening van de demper kleiner. Doordat de opening van de demper versmald wordt, produceert de motor minder decibellen.

“Tijdens het technisch onderzoek troffen wij ook nog eens een begrenzer aan. Dit leverde een bekeuring van 260 euro op.”