‘Max’ Pitspoucen’ gaan bij bakkerij in Ten Boer als warme gebakjes over de toonbank

nieuws
Foto: Henk Post

Ze waren zaterdag niet aan te slepen: de speciale Max’ Pitspoucen. Bij bakkerij Henk Post in Ten Boer waren de gebakjes binnen enkele uren uitverkocht.

“Ik vind het leuk om zoiets te bedenken”, vertelt Henk Post. “In het verleden maakte ik speciale tompoucen als bijvoorbeeld het Nederlands elftal aantrad op het EK of WK. Die vonden altijd gretig aftrek. Dit keer dacht ik dat het misschien leuk zou zijn om iets met Max Verstappen te doen. Max rijdt zondag de Grand Prix van Zandvoort, en je merkt dat het leeft. Er zijn best wel wat mensen die zich op de race verheugen. Dus ik dacht, ik maak een Max Verstappen-gebakje dat mensen kunnen kopen zodat ze het tijdens de race op kunnen peuzelen.”

En dat gebakje is de Max’ Pitspouce geworden. “In de basis is het een normale tompouce, alleen heeft deze tompouce een oranje glazuur en daarboven op hebben we een logo geplaatst met een afbeelding van Max of van Max zijn raceauto. De serie bestond uit tweehonderd stuks en die waren zaterdag binnen enkele uren uitverkocht. Dus we kunnen spreken van een succes.” Of de actie een vervolg krijgt? “Ik bedenk vast en zeker wel weer een keer wat leuks. Genoeg redenen om onze bakkerij in de gaten te houden, haha.”