Luciano Valente tekent voor nog eens vier jaar bij FC Groningen

nieuws
Foto via FC Groningen

Luciano Valente heeft zijn contract met FC Groningen donderdagmiddag  met vier jaar verlengd. De Nederlands-Italiaanse middenvelder blijft daarmee tot halverwege 2026 verbonden aan de club.

Een jaar geleden tekende de 18-jarige Valente zijn eerste contract bij FC Groningen, toen voor twee seizoenen. De club stelt dat de jonge middenvelder veel potentie heeft en daarom besloot om Valente een langdurig contract aan te bieden.

“Luciano is een talentvolle speler, die goed uit de voeten kan op meerdere posities op het middenveld”, aldus technisch directeur Mark-Jan Fledderus. “Hij heeft een goede functionele techniek en de juiste voorwaarden om letterlijk en figuurlijk te groeien en zich te ontwikkelen. Onder leiding van onze specialisten laat hij tevens zien zich verder te willen ontwikkelen. Wij zijn blij met de ontwikkeling van Luciano en van beide kanten hebben we het vertrouwen in een goede toekomst met elkaar.”

Valente maakte als invaller zijn Eredivisiedebuut op 14 augustus in de uitwedstrijd tegen Ajax. Daarna volgden nog invalbeurten in de thuiswedstrijden van FC Groningen tegen Go Ahead Eagles en afgelopen weekend tegen Vitesse. Daarvoor speelde Valente in de opleidingsploegen van FC Groningen. Valente heeft naast een Nederlands paspoort ook de Italiaanse nationaliteit en speelde namens de Azzurri onder-19 reeds drie jeugdinterlands.