Lokale VVD-politici willen Eric Wetzels als nieuwe voorzitter

nieuws
Ietje Jacobs (VVD)

Tientallen lokale fractievoorzitters van de VVD, onder wie Ietje Jacobs-Setz van de stad-Groninger fractie, spreken donderdag via een open brief hun steun uit voor Eric Wetzels.

De lokale liberalen doen dit op de vooravond van de voorzittersverkiezing van hun partij. Het is voor het eerst dat lokale volksvertegenwoordigers zich massaal uitspreken voor een kandidaat die niet is voorgedragen door het hoofdbestuur.

Leden van de VVD kunnen vanaf vrijdag een nieuwe voorzitter kiezen. In de eerste ronde gaat de keuze tussen Eric Wetzels, Bert Homan en Onno Hoes. De stemming is online en loopt tot 7 oktober. Als geen van de kandidaten meer dan vijftig procent van de stemmen haalt, komt er een tweede ronde.

In de brief schrijven de VVD’ers dat het hoog tijd is voor een voorzitter die vanuit de leden komt, niet eentje die vanuit Den Haag wordt opgedragen. ‘Als lokale liberalen staan wij dagelijks met onze voeten in de modder, soms zelfs letterlijk,’ schrijven ze. ‘Onze dorpen en steden zijn de basis van onze partij. Hier komen nieuwe talenten voor het eerst in aanraking met de VVD, spreken we over de echte zorgen en bepalen we samen de koers van onze club.’ Volgens de liberalen is het hoog tijd dat de VVD dit ook landelijk gaat doen.

Deel dit artikel: