Tot 02.00 uur vannacht ‘code geel’ in Groningen voor onweer, hagel, windstoten en veel regen

nieuws
Foto: Robert van der Veen - niekerknieuws.nl

Vanaf vrijdagmiddag 16.00 uur geldt de weerswaarschuwing ‘code geel’ in Groningen. Het KNMI waarschuwt voor buien met onweer, hagel en mogelijk zware windstoten. De Groningse brandweer waarschuwt daarnaast voor wateroverlast.

Volgens het KNMI vallen er vanmiddag en vanavond regelmatig buien, mogelijk met onweer, hagel en zware windstoten tot 75 kilometer per uur.  Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hier hinder van ondervinden. Het KNMI waarschuwt Groningers die de weg op willen of buitenactiviteiten willen ondernemen. Open water en open gebied kan het best vermeden worden en onder bomen schuilen is niet verstandig.

De brandweer houdt rekening met veel regen, waardoor wateroverlast zou kunnen ontstaan. De hulpdienst vraagt Groningers alleen 112 te bellen bij acuut gevaar. Als er overlast is, maar geen spoed, kunnen Groningers het nummer 0900-0904 voor hulp van de brandweer.