Laatste week actiemaand ‘Respect voor Groningen’: donderdag debat met Vijlbrief, vrijdag manifestatie op Grote Markt

nieuws
Foto: Robert van der Veen - niekerknieuws.nl

De actiemaand ‘respect voor Groningen’ loopt ten einde. Komende donderdagavond gaan staatssecretaris Hans Vijlbrief, voormalige NCG-directeur Hans Alders en hoogleraar Tom Postmes in debat met Groningers in EM2. Vrijdagavond wordt de maand afgesloten met een manifestatie op de Grote Markt.

De bijeenkomst in EM2 op donderdagavond is de laatste themabijeenkomst die de Groninger Bodem Beweging, het Groninger Gasberaad, Chris Garrit en Sandra Beckerman de afgelopen maand hebben georganiseerd. Tijdens het debat worden vier stellingen voorgelegd aan panelleden Hans Vijlbrief, Hans Alders en Tom Postmes. Zij gaan met elkaar en met het publiek in debat.

Manifestatie

De avond erna wordt actiemaand officieel afgesloten. Dan presenteren die vier eerder genoemde partijen een  ‘eisenpakket voor Groningen’ op de Grote Markt. Tijdens de negen bijeenkomsten van de afgelopen maand werd informatie verzameld over problemen rond uiteenlopende thema’s. Die informatie wordt gebruikt om het  ‘eisenpakket’ vorm te geven. Ook is er muziek van de Shitfaced Mermaids, Van De Straat en Arnold Veeman.

Mobieltjes mee naar slotmanifestatie

Het slotdebat bij EM2 tussen is donderdagavond tussen 19.45 en 20.45 uur live te volgen via de website van de actiemaand. De manifestatie op de Grote Markt vindt vrijdagmiddag plaats tussen 20.30 en 22.00 uur. De organisatie vraagt deelnemers allemaal hun mobiele telefoon mee te nemen.