Kruising Hoendiep met Friesestraatweg vanaf maandag twee weken dicht

nieuws
Foto vua Google Maps - Streetview

Het Hoendiep is vanaf maandag bijna twee weken dicht bij de kruising met de Friesestraatweg. De afsluiting geldt voor verkeer richting de westelijke ringweg. De Friesestraatweg zelf is ook dicht in beide richtingen.

De afsluiting is nodig, omdat de gemeente de fietspaden op het kruispunt gaat verleggen. Zo moet de kruising veiliger worden voor fietsers en voetgangers. Daarnaast kan er straks definitief niet meer links afgeslagen worden op de kruising. Verkeer vanaf de Friesestraatweg kan niet links richting de Aweg en verkeer dat op het Hoendiep rijdt vanaf Ring-West kan niet links afslaan de Friesestraatweg op.

Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Herman Colleniusstraat, het H.W. Mesdagplein en de H.W. Mesdagstraat. Autoverkeer kan omrijden via de Eendrachtskade, Paterswoldseweg, Peizerweg en de westelijke ringweg.

Ook de buslijnen 8, 35, 39, 139 die hier langsrijden, hebben een andere route.

Deel dit artikel: