Kinderen mogen komende maand gratis kunst lenen voor op hun kamer

nieuws
Foto via Kunstpunt Groningen

Kinderen kunnen tijdens de komende oktobermaand niet alleen de verschillende musea, erfgoedinstellingen en andere culturele activiteiten in Groningen gratis bezoeken. Bij Kunstpunt Groningen kunnen ze deze kunst ook meenemen naar huis.

Kunstpunt Groningen doet dit jaar ook voor het eerst mee aan de actie, die opgezet is door erfgoedpartners. Maar het voormalige CBK gaat een stapje verder: kinderen kunnen vanaf 1 oktober (met ouders, verzorgers of docent) naar het pand van Kunstpunt aan de Trompsingel komen, om zelf een kunstwerk uit te kiezen voor op hun kamer.

De kinderen mogen het werk vervolgens een maand lang gratis aan hun muur laten hangen. Op zaterdag 29 oktober moet het werk wel weer terug zijn bij Kunstpunt.

Komende zaterdag is het ‘uitkiesmoment’. Kaartjes daarvoor zijn gratis, maar wel noodzakelijk. Bestellen kan via de website van Kunstpunt Groningen. Daar zijn ook alle voorwaarden voor de actie te vinden.

Deel dit artikel: