Kinderen kunnen vanaf vandaag hun vragen insturen naar RUG-wetenschappers

nieuws
Foto: Joris van Tweel. Academiegebouw

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) geeft kinderen uit Groningen en daarbuiten vanaf vandaag de kans om wetenschappers vragen te stellen. De leukste vragen worden beantwoord tijdens Zpannend Zernike, op zaterdag 1 oktober in de binnenstad en op 2 oktober op de Zernike Campus. 

Kunnen mensen 1000 jaar oud worden, hoe werkt energie en kunnen we bieten verbouwen op Mars? Alles wat kinderen zich altijd al afvragen kunnen ze nu opsturen naar de Antwoordenwinkel van de RUG. Wie een vraag instuurt, maakt ook nog kans op televisie te komen. Want komend najaar start op RTV Noord de nieuwe wetenschapsrubriek Eva zoekt uit. Daarin gaat tv-maker Eva Hulscher bij wetenschappers van de RUG op zoek naar de antwoorden op vragen van kinderen. De vragen die binnenkomen dingen ook mee naar een plek in deze nieuwe rubriek.

Zpannend Zernike is onderdeel van het landelijke Weekend van de Wetenschap van vrijdag 30 september t/m zondag 2 oktober. Voorafgaand aan Zpannend Zernike vindt op vrijdagavond de Europese Nacht van de Onderzoekers plaats in Forum Groningen. Het thema van de nacht is Vrouw & Wetenschap. Meer informatie over het programma vind je op de website van de RUG.