Johan Hamster voorgedragen als lijsttrekker ChristenUnie bij Statenverkiezingen

nieuws
Foto: v,l.n.r. Jos Schaafsma, Johan Hamster, Klaas Wierenga

Het bestuur van de ChristenUnie draagt Johan Hamster voor als lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen in maart volgend jaar.

Een onafhankelijke selectiecommissie heeft advies uitgebracht aan het partijbestuur. De commissie heeft Frederic Geijtenbeek en Margriet Donker op de plaatsen twee en drie gezet. De Groninger leden van de ChristenUnie stemmen in november over de kieslijst.

Johan Hamster is momenteel gedeputeerde van onder meer landbouw en natuur. “Hamster is een zeer effectief politicus met visie en stevige ervaring,” zegt bestuursvoorzitter Marleen Oostland. “Hij kent de provincie goed en weet precies wat er speelt, zowel binnen als buiten het provinciehuis. Zijn open en benaderbare houding past ook goed bij onze partij.”

Het bestuur van de ChristenUnie heeft verder Klaas Wieringa voorgedragen als lijsttrekker voor het waterschap Noorderzijlvest, en Jos Schaafsma voor het waterschap Hunze en Aa’s.